General

Hoe beslis ik?

Besluitvormingsproces

 

Er zijn momenten dat je voor een keuze komt te staan die voelt alsof het je hart eruit rukt. Het is waarschijnlijk het beste, maar het doet zo'n pijn. Je moet een beslissing nemen, en snel. Is dit de persoon die je je liefde wilt geven? Zullen ze je moe worden en het je op den duur kwalijk nemen? Is zij iemand die jouw emotionele pieken en dalen kan weerstaan? Accepteren ze verantwoordelijkheid voor hun daden, of geven ze alle anderen de schuld van hun fouten? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je je verlooft. Is het antwoord nee, loop dan zo snel mogelijk weg van de relatie. Maar als het antwoord ja is, ga dan met pen en papier zitten om precies uit te zoeken wat jullie toekomst samen inhoudt. Jullie twee zijn het misschien niet over alles eens; er kunnen zelfs veel dingen zijn waarover we het oneens zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat we onverenigbaar zijn of dat we elkaar moeten opgeven. Richt je liever op hoe we die verschillen kunnen oplossen door communicatie in plaats van door woede en wrok.

Kom met een lijst van onderwerpen om te bespreken voordat jullie je verloven.

Er zijn tal van onderwerpen die je vóór de verloving met je toekomstige verloofde kunt bespreken. Als jullie het erover eens zijn dat verloven een goed idee is, dan moeten jullie bespreken en afspreken hoe jullie je gaan verloven. Wat is de beste manier om dat te doen? Nou, dat hangt ervan af. Als jullie het er allebei over eens zijn dat jullie je willen verloven met een grote, extravagante, over-the-top verloving, dan is dat wat jullie moeten doen. En dat wil niet zeggen dat dat verkeerd is, het is alleen niet voor iedereen weggelegd. Als jullie je willen verloven met een eenvoudige, rustige, bedachtzame verloving, dan moeten jullie dat bespreken en overeenkomen. Misschien willen jullie ook bespreken wie jullie ten huwelijk vraagt en wanneer. Sommige stellen willen zich verloven door hun vrienden, familie en geliefden een aanzoek te laten doen. Anderen geven er de voorkeur aan dat de bruidegom de bruid ten huwelijk vraagt.

Doe een echte verlovingssessie voor de bruiloft.

Verloven gaan niet alleen over weekends op het strand doorbrengen of rondhangen in luxe resorts. Het gaat ook om het opbouwen van een relatie, en als jullie je serieus willen verloven, is een verlovingssessie cruciaal. Het is een kans om elkaar beter te leren kennen, en naast de fysieke aspecten is het ook een kans om uit te zoeken hoe jullie je relatie willen hebben. Het is als een mini-verlovingssessie, maar dan zonder één cruciaal ding: de bruiloft. Dit is ook een goede gelegenheid om uit te zoeken hoe jullie je verlovingsring willen ruilen. Je wilt dit vóór de bruiloft doen, zodat je helemaal zeker weet wat je wilt en hoe je het zonder spijt kunt krijgen. Het is ook een goed idee om elkaars familieleden, vrienden en vroegere relaties te leren kennen. Bij het besluitvormingsproces is het van belang dat de wensen van jullie beiden worden meegenomen

Conclusie

Er is geen goede of verkeerde manier om je te verloven. Het hoeft niet groots, overdreven of zelfs traditioneel te zijn. Het kunnen gewoon twee mensen zijn die van elkaar houden en een verbintenis willen aangaan. Je kunt je op elke manier verloven die voor jou werkt – of dat nu het schrijven van een gedicht is, het maken van een video, of gewoon 'ik hou van je' zeggen.

Terwijl er veel druk is om een verloving er perfect uit te laten zien, is er minder druk op het koppel om hun relatie te laten werken. Daarom is het belangrijk om vóór de bruiloft een gesprek te voeren, zodat jullie de knopen kunnen doorhakken en erachter kunnen komen of jullie bij elkaar passen.

De verloving is een mooie en spannende tijd, maar het is ook een tijd om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissing neemt. Het is niet gemakkelijk om te kiezen of je blijft of iemand verlaat van wie je houdt, maar het is het waard.