General

Hoe vind je de juiste auto voor jou: Tips voor Touringcars

Touringcar

Als je voor het eerst gaat rijden, weet je misschien niet welk type auto het beste bij je past. Misschien ben je nieuw in de buurt en weet je niet waar de beste rijbanen zijn. Of misschien heb je nog nooit gereden, dus je moet ergens beginnen dat een beetje minder intens is dan wegracen of autocrossen. Wat je reden ook is, het is belangrijk om te beginnen met een auto die genoeg ruimte biedt om je comfortabel te voelen en te wennen aan het rijden ermee voordat je de complexiteit verhoogt. Hoewel de meeste mensen denken dat alle auto's in dit segment dezelfde rijeigenschappen hebben, is dat niet helemaal waar. Hoewel sommige agressiever kunnen zijn dan andere, heeft elk model zijn eigen unieke set kwaliteiten die verschillende mensen op verschillende momenten zullen aanspreken. Dus welk type is geschikt voor u? Laten we eens kijken hoe touringcars van elkaar verschillen en hoe ze u kunnen helpen de perfecte auto te vinden voor uw behoeften.

Wat is een wagon?

Koetsen, ook wel "clubs", "tourers", of "racers" genoemd, zijn een specialiteit van race-georiënteerde glasvezel en koolstofvezel belichaamde open wiel formule auto's. Ze worden meer gebruikt voor wegraces en autocross dan voor toerritten en circuitdagen, maar de principes zijn dezelfde voor alle types van open wiel wagens. Ze worden vaak gebruikt in vintage raceseries zoals SCCA, Grand Am, of vintage toerwagenraceseries zoals het Historic Formula Ford Championship.

Het belangrijkste verschil tussen een touringcar en een raceauto is dat de eerste is ontworpen om te worden gereden op de openbare weg, terwijl de laatste kan worden gebruikt voor het racen op een circuit. Dit kan een handige manier om in de sport als je niet zeker weet dat je wilt gaan allemaal in met een volledige racewagen. Deze auto's zijn vaak te vinden op vintage race-evenementen en rally's, of op clublocaties zoals circuitdagen of rijscholen.

Drie types van begeleidingswagens

  • Een sportwagen met een krachtige motor die goed stuurt en leuk is om in te rijden. Sportauto's zijn voor mensen die hun snelheid hoog willen houden en snel bochten willen maken; ze blinken uit in canyons en andere parcours met krappe bochten. Ze zijn niet zo goed op lange, rechte stukken en zijn beter af met een instructeur als u ze op de snelweg wilt rijden.
  • Een exotische auto met middenmotor die nog beter stuurt dan een sportwagen, maar nog steeds comfortabel is om in te rijden. Ze kunnen erg duur zijn en zijn beter voor iemand die een spannende auto wil met een geavanceerd gevoel, maar die nog steeds comfortabel is met zijn capaciteiten.
  • Een familie hauler met een automatische transmissie, die het beste is voor mensen die al een tijdje rijden, maar nog steeds willen genieten van een ritje in een auto zonder enige druk of stress op de weg.

Is een touringcar iets voor u?

Als je nieuw bent in de sport, begin dan met een meer ontspannen voertuig dat gemakkelijker te besturen is. Dit geeft je de kans om vertrouwd te raken met de auto, de weg en je eigen rijvaardigheden. In de tussentijd kun je oefenen en verbeteren met de hulp van een coach auto. Als je al een tijdje racet, probeer dan een minder dure auto die beter is voor beginners. En als je iets heel anders wilt proberen dan de norm, is een sportwagen met middenmotor een leuke keuze die heel goed stuurt en een uniek gevoel geeft. Wat voor auto je ook koopt, onthoud dat het niet de snelste auto hoeft te zijn die je kunt vinden. Het moet gewoon de juiste auto voor jou zijn.